Menu
The Official VALKE.NET Blog page

The Official VALKE.NET Blog page

Artikelen en aankondigingen

Digital Asset Management met of zonder cloudopslag. Is er nog keuze?

  • Posted by:
Digital Asset Management met of zonder cloudopslag. Is er nog keuze?

De trend op de softwaremarkt gaat naar cloudopslag. Sommige DAM-leveranciers hebben al aangekondigd dat ze hun on-premise oplossing niet langer zullen aanbieden. Zo zal Canto's on-premise oplossing Cumulus vanaf 1 september niet verder worden ontwikkeld en gedistribueerd. Ondersteuning voor Cumulus Enterprise is ook gepland om te eindigen op 31 december 2023. Veel bedrijven staan ​​nu voor de beslissing: verhuizen naar de cloud of overstappen op een ander DAM-systeem. Wat zijn de voor of nadelen…

Lees meer

Adobe past logo's aan, voor een eenvoudigere navigatie en consistentie tussen programma's

  • Posted by:
Adobe past logo's aan, voor een eenvoudigere navigatie en consistentie tussen programma's

Softwarefabrikant Adobe introduceert nieuwe logo's en pictogrammen voor veel van zijn applicaties om ze gemakkelijker te identificeren en om ze uniformer te maken op alle platforms waarop ze worden gebruikt. De veranderingen zijn over het algemeen klein en zijn misschien niet merkbaar tenzij je echt goed kijkt, maar het bedrijf hoopt dat ze gebruikers zullen helpen de applicaties te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

30 years of Mac workspace

30 years of Mac workspace

VALKE.NET media bv.

Solutions for Mac, PC and Linux. But still,.. we just love Apple. For 30 years our workstations are Mac equipped ;-) And we aim for at least 30 more.

7 geweldige reden om toch met InDesign templates te werken.

  • Posted by:
Goed ontwikkelde templates besparen uren werk

Magazine designers moeten snel en tegen betaalbare prijzen veel content vormgeven. Er zijn allerlei systemen om je werk makkelijker te maken. Maar de beste oplossing zit domweg in InDesign zelf. Templates. Templates die je zelf kan ontwerpen, je kan laten bouwen of die op het internet zijn te vinden. En vergis je niet. Een template is meer dan een voorgebakken stramien.

InDesign is de go-to-software als het gaat om het ontwerpen van tijdschriften, catalogi of boeken. Het is een krachtig hulpmiddel om documenten te maken en te publiceren die een combinatie van tekst, vectorillustraties en afbeeldingen bevatten.

Lees meer

SSL uitgelegd: Een wereld zonder en mèt SSL en HTTPS

SSL uitgelegd: Een wereld zonder en mèt SSL en HTTPS

Hoe was het vóórdat we verplicht waren SSL en HTTPS te gebruiken? Een verhaaltje ter inleiding,.. In de wereld waar nog niemand van SSL of HTTPS heeft gehoord. Stel,... Tine en Iris zijn twee vriendinnen die een webwinkel beheren van hun zaak. Die webshop heeft onderandere formulieren waarmee mensen contact kunnen opnemen. Ook is hun email gekoppeld aan de website en kunnen bestellingen via de webshop gedaan worden.

Hoe wij zorgen dat jouw software werkt

Hoe wij zorgen dat jouw software werkt

Software is er voor jou. Jij moet er mee werken en er is niets frustrerender dan software die niet doet wat jij er van verwacht. Daar ligt onze kracht. We bekijken je hele digitale workflow en geven je een advies. Zo krijg jij een heel goed overzicht waar de pijnpunten liggen. Maar wat mag je verwachten?

Waarom Twixl als publicatie app

Waarom Twixl als publicatie app

Een app ontwikkelen is vaak een groot en kostbaar traject. Of toch niet? Beide kunnen sterk ingedamd worden met Twixl Publisher. Er zijn verschillende contentsoorten die je kan gebruiken om de app van artikels te voorzien. Puur Images of filmpjes kunnen gebruikt worden, maar ook InDesign opmaak, HTML of misschien nog makkelijker, pdf. En voor wie helemaal los gaat, kan je ze ook nog allemaal combineren. 

Wat is Digital Asset Management (DAM)

Zonder DAM systeem zijn bestanden vaak niet terug te vinden in de chaos van opgeslagen files

 

Afbeeldingen, pdf’s en video’s worden steeds belangrijker. Op website en socials, in print en in apps. Ook voor jouw organisatie. Je ontvangt meer, je deelt meer. Maar hoe beheer je al die grote bestanden? Waar bewaar je ze en hoe vind je ze terug als ze niet doorzoekbaar zijn? Hoe houd je ze actueel? Bezit je de rechten wel? En waar zijn ze al eerder gebruikt. Die antwoorden krijg je van een DAM-oplossing,…