Blog

Het was koud. Winter 2010 stapten we op 1 april op de motor richting Zaventem. Op naar New York.

We waren gevraagd om als eerste de iPad naar Europa te halen. 3 april stonden we vooraan in de rij bij de winkel. En die rij was al een avontuur op zich.

De avond ervoor waren we al naar de Apple Store in Hells Kitchen gegaan. Voorbereiden en verheerlijken aan alle Apples. Maar ook om te zien of we konden achterhalen wat een 'iPad' nu eigenlijk is. Want het enige wat we zeker wisten, we maakte een lange reis, moesten een pak geld neerleggen en kregen dan een revolutie op de digitale markt in handen. Maar wat het precies zou zijn? Niemand wist het.

 

Er was in de winkel echter niets te zien. Alsof het uitbrengen van het 'revolutionaire' apparaat een late 1 aprilgrap was. Dus,.. terug naar het hotel. Vroeg op om een plaatsje voor de deur te bemachtigen.

 

valkenet0067 iPad

 

En inderdaad. 3 april. Wij met de subway terug naar die store. En daar stonden ze klaar. Talloze Genius-sen van Apple. Want zo noem je een Apple verkoper. Een Genius. We waren weken vooraf ingeschreven en dat gaf ons een plaats vooraan de rij. Een rij die uiteindelijk meerdere blokken lang zou worden.

 

Compleet andere winkel

Eindelijk was het bijna 9 uur. Wij dachten dat ze de deur open zouden doen, maar dat gaat aan de andere kant van de oceaan toch iets anders. De Genius-club vormde een haag. Ze gingen aftellen. Alsof het nieuwjaar was. En het publiek deed mee. En bij klokslag 9 ontplofte de menigte. De deuren gingen los en iedere Genius moedigde je aan met leuzen als "Get connected, Meet the iPad, YOU ARE IN !!!"

 

Binnen was heel de store verbouwd. Er was geen Apple Computer meer te vinden. Alles was iPad. Indrukwekkend. Dat wel. Tussen lintjes werd je naar de 3rd floor gebracht. Alsof je in een Disney pretpark naar je attractie gaat. Boven gekomen kreeg je je eigen Genius die je bestelling ging halen. We kregen onze dozen. Nog altijd niet wetende wat er nu precies in zou zitten.

 

We hadden de eerste 6 iPads in handen. Na het betalen van een kleine auto konden we naar een speciaal ingerichte tafel waar we de doos konden openmaken. En wat zat er in? Juist, een uit de kluiten gewassen iPhone.

 

En toen begon de ellende

We installeerden ze en stuurde onze klanten een bericht 'We 'hebben ze'. En toen begon pas de ellende.

Terug op JFK moesten we door de douane. En doordat Apple de iPad zo goed geheim had gehouden, wisten ze daar ook niet wat het was. De tas ging door de scanner en wij moesten gaan uitleggen wat we het land uit smokkelde. Dat vonden ze toch wel heel interessant. Gelukkig konden we na een goed gesprek en het uitpakken van ieder exemplaar door naar Belgie.

 

Klanten hadden een wedstrijd

De klanten, die met andere media giganten een wedstrijd hadden, wie 'm het eerst zou hebben, waren zeer blij met de (aan)winst. Natuurlijk hadden we er ook een voor ons zelf. En die, die waren pas echt de eerste :D

Uw naam is niet ingevuld

Gelieve uw email adres in te voeren

Gelieve uw onderwerp in te vullen

Gelieve uw bericht in te vullen

Dit lijkt incorrect. Probeer het nog eens.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.