Thuiswerken: 40% meer cyber-aanvallen

Thuiswerken: 40% meer cyber-aanvallen

Cisco Systems laat weten een groei van 400% te zien in video-conferencing, sinds de Corona pandemie uitbrak.

 

Door het plots moeten overschakelen naar een thuiswerkomgeving, hebben veel bedrijven nog niet nagedacht over de veiligheid hiervan.

Ook CNBC hield een onderzoek waaruit blijkt dat bedrijven gemiddeld 50% van hun personeel vanuit huis laten werken. En velen van ons maken dat nu ook mee. Thuiswerken. Online meetings. Zoomen wordt al een werkwoord.

Kleine ongemakken
Kleine ongemakken dienen zich aan. Zo heeft Zoom te kampen met een beveiligingsprobleem. “Zoom bombing” is het inbreken door grapjassen en serieuze hackers om tijdens je videocall (ook van andere aanbieders)je gesprek te verstoren of mee te luisteren. Dat kan misschien nog niet zo veel kwaad.

Daar blijft het niet bij
Het coronatijdperk heeft een vervelende digitale bijwerking. De niet geheel verwonderlijke stijging aan cyber-crime. 40% van de bedrijven meldt momenteel een verhoogd aantal cyber aanvallen te registreren. (Bron: ThreatPost)

Veilig vanaf huis werken
Het meer vanuit huis werken brengt een risico met zich mee. En laat mij je niet ontmoedigen, sterker nog, ik vind het thuiswerken geweldig. Maar hackers ook. Zorg dus dat alle betrokkenen vanaf huis bij de digitale bestanden kunnen, maar ook dat je data goed beveiligd is. Zorg voor toegankelijkheid, deelbaarheid en samenwerking. Maar zorg ook voor voldoende backup. En van o.a. anti ransom software. Niet alleen van je server maar ook voor je thuiscomputer, laptop, smartphone en/of tablet. Ze zijn nu allemaal één geheel.

Vragen, maar ook antwoorden
Natuurlijk kan je hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op. Geheel vrijblijvend. Even babbelen kan je veel ellende besparen.

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

*note: Zoom, hier gebruikt als voorbeeld, heeft inmiddels een bedrijf overgenomen om de beveiliging te verhogen. Maar voordat dit klaar is zijn we zeker nog een week verder. Iets om rekening mee te houden als je nu zoom gebruikt.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Laat een reactie achter

×

Log in