Het omvallen van softwarebedrijven zal 'catastrofale gevolgen' hebben voor KMO's

Het omvallen van softwarebedrijven zal 'catastrofale gevolgen' hebben voor KMO's

Vandaag lees ik in het FD dat we ons opmaken voor een faillissementsgolf die ook de IT/ICT branche zal raken. Dat kan catastrofale gevolgen hebben voor de software van KMO's. Wat als je software stilvalt?

 

Contracten en garanties

Software is sinds de coronacrisis belangrijker geworden dan ooit. Maar wat gebeurt er met je softwaresystemen en de bijbehorende contracten of licenties? Wat als je softwarebouwer, softwarebeheerder, je webbouwer of webshop plat gaat omdat de leverancier er niet meer is?

Nu is het moment om als ondernemer te kijken welke software je allemaal gebruikt. Zijn dat wel de juiste gereedschappen, platformen en koppelingen. Is alles even veilig. Garandeert je leverancier de werking ook nog ná een eventueel faillissement?

Lees ook: THUISWERKEN: 40% MEER CYBER-AANVALLEN

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 Lees verder onder de foto

Geen geld

 

Cloud

Vraag je ook af wat je je precies in de cloud hebt staan. Vraag of er een toegankelijke backup is voor als het doemscenario zich voordoet. Jij, als ondernemer, moet de controle kunnen overpakken.

Inzicht

Veel zelfstandigen laten het ICT gebeuren over aan hun softwareleverancier. Logisch. Dat is de expert. Maar nu is het opletten dat de expert er voor je is en blijft. Zorg dat inzicht in de situatie hebt. Verzeker je ervan dat je een vangnet hebt indien het toch mocht verkeren.

Hulp aangebodenHulp

Zit je nu in een situatie waar je niet weet hoe je er voor staat. Of erger, nu al een probleem? Bel of mail ons dan. Wij werken dagelijks aan software. We kunnen helpen. We hebben ervaring met het ondersteunen bij een IT-faillissement. Of het nu is om een plan te maken, te adviseren of direct in te grijpen.

Collega IT'ers

En nu als collega's onder elkaar. Heb jij een IT onderneming en loop je tegen een muur op? Bel mij ook. Elkaar -open en vrijblijvend- helpen in deze tijd is nodig.

 

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Laat een reactie achter

×

Log in