Menu
Wat is Digital Asset Management ?

Wat is Digital Asset Management ?

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kan jij altijd je bestanden vinden op het moment dat je ze nodig hebt? Nee. Natuurlijk niet. En als je ze vindt. Vind je dan ook telkens meerdere versies? Precies dat is waar Digital Asset Management voor zorgdraagt. Het beheren van digitale bestanden door ze georganiseerd op te slaan, te verijken en te organiseren. En dat gebeurd door…

Dat gebeurd door de Assets (lees, bestanden/files) te voeden met metadata en beschikbaar te maken voor mensen die daar specifieke toegang voor hebben gekregen. Bestanden kunnen worden gedeeld zonder ze te kopiëren. Per document automatisch versiebeheer en exacte gegevens te kunnen bijhouden of achterhalen. Maar welke voordelen heeft dat nu echt,..

Vinden

Binnen een DAM oplossing worden bestanden opgeslagen. Iedereen met voldoende rechten kan via een applicatie of webbrowser zoeken naar bestanden. Al lijkt dat niet veel bijzonders, daar zit juist een groot deel van de kracht van Digital Asset Management.

Delen

Een DAM maakt het mogelijk bestanden te delen. Hierdoor is samenwerking mogelijk. De beheerder kan vanuit het systeem bepalen wie welke bestanden kan zien. Kan delen. Kan bewerken. Er is dus volledige controle over uw assets.

Door te delen vanuit het DAM voorkomt u dat er ongewenst duplicaten van het zelfde document ontstaan. Dat de bevoegden altijd de laatste versie getoond krijgen en er geen documenten verdwijnen.

Beheren

Vandaag de dag is het beheer van digitale bestanden een behoorlijke opgave. De hoeveelheden groeien razendsnel. Een DAM systeem maakt het beheer door vele verschillende technieken veel makkelijker. Er zijn oplossingen on-premise, in de cloud en als private cloud. U mag ons altijd vragen welke oplossing het beste bij uw situatie past.

 

VALKENET is DAM expert. We zijn verdeler van verschillende top systemen in de markt. We komen graag met u in contact. In een vrijblijvend gesprek komt vaak al snel naar voren wat uw wensen zijn en kunnen wij u een passend DAM systeem presenteren.

Facebook Twitter Pinterest

Laat een reactie achter