Klanten

OverlegMBP

 

Tekst, foto's, video's, we krijgen steeds sneller en meer content te verwerken. Gelijkertijd krijgen we meer kanalen om naar te publiceren. Niet alleen traditioneel Print en Web, maar ook social, augmented reality (AR) of virtual reality (VR). Dat doet je nadenken hoe we nog efficiënt met onze content moeten omgaan.

 

"Create once, use many"

Dat is het idee achter Multichannel publishing. Maar het juist publiceren van je content naar verschillende kanalen vergt een goed doordachte aanpak. Hoe je de content gestructureerd kan beheren en iedereen in je team er efficiënt mee kan werken.

 

Hieronder een paar punten waar je aan moet denken bij het structureren van je content...

 

Formaat onafhankelijk

Content moet onafhankelijk zijn van het kanaal waar het op gepubliceerd wordt. Het moet niet uitmaken of het 'Digital First' of 'Print First' is. Content moet voor ieder kanaal beschikbaar zijn, altijd passend zijn en altijd aan de brand regels voldoen.

 

augmented reality publiceerd informatieGestructureerde Content = slimme content

Slimme content maak je door je content (automatisch) te verrijken met informatie. Die informatie zorgt dat je tekst, foto, video al weet wat zijn rol in het geheel is. Het weet wat het belangrijkste onderwerp in een foto is, of het de titel of de body is het weet of het kanaal geschikt is.

 

Artificial Intelligence (AI)

AI kan met gestructureerde content relaties tussen teksten, tekst en beeld en beelden onderling maken. Hierdoor krijgt je team een beter inzicht in welke content (her-) gebruikt mag worden.

Automatisatie

Doordat gestructureerde content 'slimme' content is, kan een groot deel van het proces geautomatiseerd worden. De content kan leidend worden in je workflow en het overzicht in de status wordt vergroot.

 

Toekomst

Voorbereiden op Multi Channel Publishing geeft je niet alleen nu, maar ook in de toekomst een voorsprong. Niet langer ben je afhankelijk van bepaalde systemen. Je kan je systeem, je proces, je workflow, het kanaal én de software aanpassen aan de noden van je organisatie. Dat geeft een niet te onderschatten zekerheid naar de toekomst.

 

Het groeiend aantal kanalen en het groeiende aanbod van content toont ons dat de manier waarop we met content omgaan moet veranderen.

We hebben de gereedschappen en de ervaring om je content te structureren, je workflow te automatiseren en je doorlooptijden drastisch te verkorten.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 011 22 82 88 of stuur ons een email.

 

 

 

VALKE.NET Development

Multichannel Publishing via Content Station werkt geweldig. VALKE.NET heeft deze populaire plugin ontwikkeld. Nu is het zelfs mogelijk rechstreeks vanuit InDesign of InCopy te publiceren naar verschillende kanalen zoals bijvoorbeeld websites. Door een serie aan handelingen te automatiseren bespaart u uren klikken.

 

Als je meer wilt weten over onze redactionele oplossingen, klik dan hier.

S5 Box

Login