Menu

InDesign Server Header

InDesign server

Volledig geautomatiseerde desktop publishing

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 

(Leestijd: 3 - 5 minuten)

De meest gestelde vragen over Adobe InDesign Server licenties

 

Waar kan ik InDesign Server kopen?

InDesign Server is een Creative Cloud Enterprise-product en kan worden gekocht via VALKE.NET media. VALKE.NET is gecertificeerd om het Value Incentive Program (VIP) aan te bieden. Als Adobe techpartner die InDesign Server levert als een geïntegreerd onderdeel van verschillende oplossingen kennen we alle ins en ous van InDesign Server (IDS). Maar ken jij de antwoorden op de meest voorkomende vragen over de verschillende licenties? 

Zijn er limieten voor het aantal gebruikers dat InDesign Server kan gebruiken? Hebben gebruikers een Adobe ID nodig?

InDesign Server is een servergebaseerd product. Het verschilt van Named User Licensing of een ander verbruiksartikel. Het is verbonden met de licentie-entiteit, niet met een gebruiker op naam en vereist een licentie voor elke server die is geïnstalleerd, maar beperkt het aantal gebruikers niet, en gebruikers hebben ook geen Adobe ID nodig om toegang te krijgen

 

Kan ik InDesign Server beheren vanuit mijn Admin Console?

Vanaf release 15.1.1 kan InDesign Server worden beheerd in de Admin Console. Eerdere versies (15.0 en eerdere versies) worden niet beheerd in de CC Admin Console. Als je een bestaande klant bent die InDesign Server vóór april 2020 hebt gekocht, moeten nieuwe SKU's op het moment van verlenging bij ons worden besteld. Wij hebben alle ervaring om dit vanuit de Admin Console voor je te doen.

 

Ik heb onlangs de laatste versie InDesign Server gekocht. Kan ik terug en oudere versies installeren?

Klanten die licenties beheren vanuit de CC Admin Console, zien slechts één oudere versie, 15.1.1. Oudere versies zoals 14.0 en eerder zijn niet beschikbaar in de Admin Console en vereisen andere SKU's. Klanten die een oudere licentie zoals v14.0 verlengen, moeten upgraden naar VIP. Ze kunnen de oudere licentie blijven gebruiken bij verlenging en upgraden naar de nieuwste versie wanneer deze gereed is, maar kunnen alleen het aantal gekochte licenties uitvoeren.

 

Ik heb InDesign Server al gekocht en verleng mijn licentie liever bij VALKENET. Kan dat zonder downtime?

Klanten die met oudere versies zijn begonnen en deze verlengen, moeten van Adobe overstappen op de nieuwe SKU's. Na verlenging blijft de oudere versie werken, maar je mag slechts één versie tegelijk gebruiken, we kunnen je zeker begeleiden naar een vlekkeloze overgang naar je nieuwe InDesign server versie. Stel je vraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 11 22 82 88

Ik koop InDesign Server voor de eerste keer, maar heb een oudere versie nodig. Kan ik oudere versies zoals v14.0 aanschaffen?

Dat is mogelijk bij uitzondering, maar neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over eerdere versies.

 

Kan ik InDesign Server installeren op cloudgebaseerde of virtuele serverplatforms?

Ja, installatie op deze platforms is toegestaan. 

Zijn er aparte licenties nodig voor back-up of noodherstel?

Nee. Kopieën van InDesign Server kunnen worden gemaakt voor noodherstel en/of back-up in overeenstemming met de End-User License Agreement (EULA), maar ze kunnen niet worden gebruikt voor live productie tenzij de productieserver uitvalt. Deze kopieën moeten niet worden verward met cluster- of taakverdelingsconfiguraties.

 

Ik upgrade naar een nieuwe versie? Kan ik beide licenties gebruiken om te testen tijdens het upgraden?

Klanten die aan het upgraden zijn, kunnen beide versies maximaal 90 dagen gebruiken, maar kunnen slechts één versie tegelijk voor productie draaien. Je kan bij VALKE.NET media de ontwikkelingslicentie aanschaffen voor uitgebreide test- en stagingoplossingen.

 

Hoe behandelt Adobe Cloud- of VPN-gebruik in een intern netwerk?

Cloud- of VPN-gebruik is acceptabel binnen een intern netwerk en vereist daarom geen speciale licenties, zolang het niet in strijd is met de voorwaarden van het licentiemodel. Zo kan een beperkte licentie, die alleen beschikbaar is voor gebruikers binnen jouw omgeving, op een cloudplatform worden geïnstalleerd. Installatie op Cloud Servers vereist een licentie voor elke virtuele server waarop de software is geïnstalleerd.

 

Wat kost Adobe InDesign server?

De prijs van InDesign Server is afhankelijk van het type gebruik. Er zijn 3 versies. Adobe InDesign Server DEVELOPMENT, LIMITED en PREMIUM. Een overzicht van de Adobe InDesign Server prijzen kan je hier vinden

 

Hoe definieert Adobe een intern netwerk?

Een intern netwerk is een lokaal bedrijfsnetwerk of intranet achter een firewall binnen één primair domein. Het kan cloudgebaseerde platforms omvatten als de toegang beperkt is tot werknemers van de licentienemer. Gezien de definitie van het netwerk een behoorlijke invloed heeft op de licentiekosten is het goed om vooraf te weten welke licentie je nodig hebt en wanneer je eventueel zou moeten upgraden naar een andere licentie. VALKE.NET media heeft hier veel ervaring mee. Stel je vraag bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je hier meer over wilt weten of bel +32 11 22 82 88

Facebook Twitter Pinterest