Menu
7 geweldige reden om toch met InDesign templates te werken.

7 geweldige reden om toch met InDesign templates te werken.

Goed ontwikkelde templates besparen uren werk
(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Magazine designers moeten snel en tegen betaalbare prijzen veel content vormgeven. Er zijn allerlei systemen om je werk makkelijker te maken. Maar de beste oplossing zit domweg in InDesign zelf. Templates. Templates die je zelf kan ontwerpen, je kan laten bouwen of die op het internet zijn te vinden. En vergis je niet. Een template is meer dan een voorgebakken stramien.

InDesign is de go-to-software als het gaat om het ontwerpen van tijdschriften, catalogi of boeken. Het is een krachtig hulpmiddel om documenten te maken en te publiceren die een combinatie van tekst, vectorillustraties en afbeeldingen bevatten.

Toch zie ik veel content creators die het belang van templates bagatelliseren. Ze geloven dat templates hun creatieve vrijheid en hun vermogen om de ontwikkeling van het design beperkt. Maar zoals we hieronder zullen zien, is de waarheid alles behalve dat.

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van ieder nieuw document in InDesign zijn veel factoren in overweging te nemen voor het succes van dat proces. Templates helpen je een guideline te bieden waarbinnen je alle creativiteit die je gewend bent kan loslaten.

In dit artikel gaan we in op de voordelen om uit te leggen waarom iedere ontwerper templates zou moeten gebruiken.

Omni Channel Content Production werkt het best op basis van templates Hier maak ik een combinatie van InDesign en HTML templates. Omnichannel productie ikàn haast niet zonder de juiste sjablonen. 

7 onweerlegbare voordelen van
het werken met templates in InDesign

 

  1. nummers 01Templates vergroten het aanpassingsvermogen van een merk. Het bijwerken van templates maakt het makkelijk om snel aan de behoeften van zowel projecten als klanten te voldoen. Als vormgever kan je templates regelmatig verbeteren. Zo voldoen ze aan nieuwe technologische ontwikkelingen en zorgen tegelijkertijd voor consistentie tussen projecten en publicaties.


  2. nummers 02InDesign TemplateTemplates versnellen het ontwerpproces. Door templates te gebruiken, kunnen ontwikkelaars en ontwerpers documenten produceren in een fractie van de tijd die nodig is om helemaal opnieuw te beginnen of om in een vorige uitgave de content eerst te verwijderen. Bovendien hebben klanten vaak krappe deadlines, waardoor templates ideaal zijn content sneller vorm te geven en op te leveren.

  3. nummers 03Templates zijn inspirerend. Een van de grootste hindernissen in het ontwerpproces is om aan de slag te gaan en met nieuwe ideeën te komen. Maar wanneer elk element de structuur van de template volgt kan dat leiden tot nieuwe ideeën. Ideeën binnen, over of zelfs buiten dat stramien. Op deze manier kan je snel een geweldig uitziend document samenstellen.

  4. nummers 04Templates verminderen het repetitieve werk. Als je een sjabloon bij de hand hebt, hoef je niet alles vanaf nul te bouwen. Als je het goed organiseert kan je na verloop van tijd kiezen uit een breed scala van templates en deze keer op keer gebruiken.

  5. nummers 05Templates helpen bij standaardisatie. Klanten eisen dat hun merk, uitgave of editie gestandaardiseerd is. Dat betekent dat ze hun documenten nodig hebben met consistente thema's. Met de juiste lay-outs, kleuren, lettertypen en formaten. Templates bieden uniformiteit en consistentie om de juiste standaardisatie te bereiken. Hoe je dat vervolgens toepast, is aan jou.

  6. nummers 06Templates zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn intuïtief en je maakt ze met jouw best practices in gedachten. Daardoor zijn ze voor geconfigureerd met de nadruk op flexibiliteit, gebruiksgemak en jouw inzichten. Ze maken het voor professional gemakkelijk de productie te draaien voor het verstrijken van de deadline.

  7. nummers 07Templates besparen ook geweldig als je binnen een team wil samenwerken. Deel je template met anderen zodat iedereen vanuit hetzelfde vertrekpunt start. Door InDesign-templates te combineren met content creatie integraties zoals Twixl apps, InCopy InDesign Server, of WoodWing Studio, wordt de workflow en productiviteit nog eens versneld. Door teamleden binnen de projecten te verbinden kunnen redacteuren, fotografen en illustratoren naadloos content aan hetzelfde document toevoegen. En vanwege de templates komt die content direct op de door jouw ontworpen positie.

 Vrolijke Content Creator

Conclusie

Het gebruik van templates in InDesign is absoluut de beste keuze voor zowel developers van geautomatiseerde systemen als voor ontwerpers van verschillende soorten design documenten. Hoe je er ook over denkt, het gebruik van templates kan ontwerpers en ontwikkelaars de flexibiliteit, vrijheid en snelheid geven die ze nodig hebben om aan elk project te optimaliseren.
Door templates te combineren met tools zoals InCopy en WoodWing Studio, kunnen teams bovendien extra efficiënt binnen projecten samenwerken.

Zelf bouw ik al jaren templates voor o.a. uitgeverijen en automatiseerders. Hoe denk jij over het gebruik van templates binnen designopdrachten? Laat hieronder een reactie achter in de comments.

Wil je meer weten over het gemak en de voordelen van InDesign templates? Neem contact op. we helpen je graag op weg.

Kiona

Facebook Twitter Pinterest

Laat een reactie achter

Vraag een Demo aan: