Menu

Redactie, Redactioneel, Adobe InCopy, Textverwerker, Text Correcties, Print, Content, Workflow, digital content

Adobe InCopy

De beste connectie tussen Tekst en Design

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

adobe incopy logo

 

InCopyAdobe's gemiste kans?
Laat jouw kans hier niet liggen

 

Adobe InCopy is wat Microsoft Word had moeten zijn. Het is het ultieme gereedschap voor de redacteur. Bij veel studio's worden de tekstcorrecties gedaan door de redacteur en uitgevoerd door, echt waar, de designer. Of, misschien nog verbazinwekkender, de redacteur heeft zijn eigen versie van InDesign om correcties in te doen. Adobe InCopy is echter de professionele tekstverwerker gemaakt door Adobe. Het integreert naadloos met Adobe InDesign. Terwijl InDesign wordt gebruikt om gedrukt materiaal te publiceren, waaronder kranten en tijdschriften, wordt InCopy gebruikt voor algemene tekstverwerking met een pixel perfect preview van de tekst in de layout. 

 

InCopy is rechtstreeks gekoppeld aan de tekstkaders van het InDesign document. Hierdoor kan de redacteur de tekstcorrecties uitvoeren in een voor redacteuren ontwikkeld programma. Hij kan zelfs de aanpassingen direct in de layout zien. Dat bespaard uren werk voor de designer / DTP'er. Alle mogelijke textfuncties zijn in InCopy opgenomen om het de redacteur makkelijk te maken. Track Changes, Stijlen (beheerd door de designer), Spellings checker, CopyFit en meer.

 

 

Voor een medische uitgeverij hebben we bijvoorbeeld een volledige InCopy/InDesign workflow opgezet. Iets wat de doorlooptijd met 30% vooruit hielp, de workflow sterk verbeterde en bespaarde op de redactionele kosten. Alle reden dus om een InCopy workflow op te zetten.

Wat je kan verwachten van InCopy

Een onvoorstelbaar samenwerkingsproces: InCopy is nauw geïntegreerd met Adobe InDesign, waardoor schrijvers, redacteuren en ontwerpers gelijktijdig aan één document kunnen werken zonder elkaars werk te overschrijven.

Verbeterde zoekfunctie:

met de zoekopties 'vorige zoeken' en 'volgende zoeken' kan je eenvoudiger zoeken naar specifieke content in InCopy-documenten.

Naadloze update

je kan je sneltoetsen en voorkeuren behouden en je instellingen eenvoudig migreren wanneer je een versie update uitvoert.

Voetnoten

voeg voetnoten toe die meerdere kolommen beslaan en tekstomloop van het omvattende tekstkader ondersteunen.

Adobe Fonts-lettertypen:

Je hebt direct toegang tot de uitgebreide bibliotheek met Adobe Fonts-desktoplettertypen. Als een document lettertypen bevat die niet op je systeem staan, zoekt InCopy de ontbrekende Adobe Fonts-lettertypen bij het openen van het bestand, waarna je ze met één muisklik kunt synchroniseren.

Hyperlinks:

gebruik de opdrachten in het contextmenu om hyperlinks te maken en te testen. Beheer de hyperlinks efficiënt en bewerk de namen van de hyperlinks in een apart deelvenster.

Flexibele paginaweergaven

werk in de weergave die het meest geschikt is voor de taak die je uitvoert:

  • in de drukproefweergave worden 100% nauwkeurige regeleinden weergegeven.
  • in de artikelweergave kunt u sneller tekst verwerken.
  • in de lay-outweergave kunt u tekst bewerken in de InDesign layout.

Werk met tabellen

sleep kolommen en rijen in een tabel naar een nieuwe tabel of naar een nieuwe locatie in dezelfde tabel.

Ondersteuning van HiDPI- en Retina-schermen

van tekst tot complexe illustraties, elk element van uw ontwerp is duidelijker en levendiger dankzij de ondersteuning van het Windows HiDPI-scherm en het MacOS Retina-scherm.

 

TechnologyPartnerWat je van ons kan verwachten

Als Adobe tech-partner kunnen we je niet alleen de software leveren, we helpen je met de installatie, workflow, inrichting, training en support. Zo ben je zeker dat je de juiste inrichting krijgt en soepel kan starten. Met Adobe software kan je niet mis gaan. Heb je meer wensen? Ook dan zijn we er voor jou. Laat het vooral weten. 

 

Vertel ons je plan…

Facebook Twitter Pinterest