Menu

Studio

Sun Mercury Venus


Zoekresultaten voor

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 

Made to print axaio

Hoe hun eerste app direct een succes werd

Studio bouwt eerste app en valt direct in de prijzen.

+32 (0) 11 22 82 88 Contact

 

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Zoals veel corporates was de studio van één van 's werelds grootste digtal camera producenten, op zoek naar een partner om samen een app te bouwen. Dat werden wij. Wat een succes-story dat is geworden…

Maandag morgen, nog maar net uit de eerste meeting worden we gebeld. De vraag, simpel. "Hoe kunnen wij een app bouwen". Het antwoord even zo simpel. Met Twixl in Adobe InDesign. De studio wilde dan ook zelf het design kunnen maken. "Het moet  een high-end feel hebben, pixel-perfect app weergave met een grote mate van interactiviteit". Na overleg met de studio sprongen wij in om de designers te trainen. Gelijkertijd wisten we de techniek op punt te zetten. In no-time wist de studio een app te bouwen met o.a. long-reads, full-screen foto's en video's in een prachtige layout. We kozen voor het gebruik van de Twixl Publisher plugin. Twixl maakt het mogelijk apps te publiceren vanuit o.a. InDesign. Dit maakt de time-to-market heel kort, de learning-curve laag en de productie voordelig.

Productie van de App

De app is, op de video-toevoegingen na, volledig opgebouwd in InDesign. Inclusief de interactive elementen. Videofragmenten zijn als streaming content ingevoegd zodat de download-omvang beperkt blijft. Ondanks dat Twixl in staat is om te exporteren voor iPad (iOs app) app èn Android app, voor Tabletcomputer èn voor smartphone, werd hier, gericht op de doelgroep gekozen voor de iPad versie. 

 

Onze taak

VALKE.NET zorgde in eerste instantie voor de levering en installatie van de software. De training, begeleiding bij de App-store upload en op de achtergrond een eigen Video-portaal zodat video onafhankelijk en veilig gestreamd kan worden. Verder kon de gehele contentproductie door het eigen team worden gedaan. En dat is wat je wilt. Geen omkijken naar de techniek. Geen ingewikkelde extra's. Gewoon iemand die je uitlegt waar de nieuwe tools zitten en daarna helemaal los kunnen om het beste design te maken.

 

Branded App :: Helemaal een eigen app-merk

De Twixl-powered App is volledig branded in de stijl van het project. Gepubliceerd en als 'in-house' productie aangeboden aan het personeel. De look 'n' feel van de app sluit prachtig aan bij het onderwerp en zit vol met informatie en weetjes die maar bij enkelen bekend waren. Interviews met leidinggevenden, leveranciers én van het thuisfront. Exclusieve content dus. Dat draagt altijd bij aan wíl van de mensen om een app te installeren. Dat gebeurde dan ook direct veelvuldig.

Tijdens een groot event on- en offline is de app gepresenteerd en de servers deelde de app met groot succes uit naar alle apparaten.  

 

GONG prijs voor innovatieve creaties

De waardering voor deze app was groot. Na een succesvolle launch is de studio genomineerd voor de Gong prijs voor innovatieve creaties. Een prijs die ze vol trots –en terecht– in de wacht hebben gesleept.

 

Ook een Twixl-App?

Wil je meer weten over deze case, het geboekte succes of meer cases, voorbeelden van App projecten zien of samen een app maken? Bel me dan nu. Ons team staat voor je klaar.
VALKE.NET heeft ruime ervaring met zowel one-off, maandelijkse magazine én gaming apps

Facebook Twitter Pinterest